Let's make it last forever!

Varför förväntas vi lyssna på en viss musik pga hur vi väljer att se ut och varför ska man hata viss musik?

Jag brukade alltid vara en sån person som följde mallen. Jag lyssnade på det som förväntades av mitt utseende och jag predikade högt om hur jag hatade musik som jag faktiskt aldrig lyssnat på. Ja, det är skillnad på att höra och att lyssna. Jag slutade lyssna på band när de blev för populära, alla visste vilka de var och hade en åsikt om det. Jag ville ju kunna skryta med alla coola okända band som jag lyssnade på. Att säga att man tyckte "Boulevard off broken dreams" med Green day var bra under 2005 var ju inget unikt. Green day som varit ett hyffsat okänt band för den stora massan, men som hade en stor skara av trogna hardcore fans fick plötsligt en hit som alla gillade. Fjortisband började folk kalla dem. Men vad är ett så kallat fjortisband? Jo, det kommer från att de tjejer som kallas fjortisar förväntas lyssna på den musik som spelas på de komersiella radiostationerna. Till utseendet ska de helst ha blont hår, mycket smink och handla alla sina kläder på samma ställen så att de ser likadana ut. Men en sak som jag har lärt mig nu är att det bara är en stereotyp och att alla tjejer som kan se likadana ut inte är samma personer för det. Nu tänker jag dra min egen historia, för trots att jag lyssnade på den musik som förväntades av mig så fanns det alltid en uppstickare, ett band som höll genom alla mina "Perioder". Det, då realtivt okända rockbandet Tokio Hotel. Nu är de ett stort band och egentligen så borde jag släppte dem och gått vidare, men jag lysckades helt enkelt inte och det gjorde att jag hamnade i samma situation som Green Day fansen gjorde några år tidigare.

Jag förstår om folk blir trötta på just Tokio Hotel fans. De är värre än de flesta. Det är fansen som får alla andra att tycka illa om bandet. För tänk att hela tiden, var du än vänder dig på internet eller i tidningar så är det småtjejer som skriver löjliga inlägg om hur de verkligen älskar Tokio Hotel och sedan sätter tusen hjärtan och utropstecken efter. Det är jobbigt, men om du sedan säger att nej, jag tycker inte att bandet är bra så blir du bombad med tusen inlägg som innehåller för mycket särskrivning och bara massa arga smileys om hur dum i huvudet du är som inte kan älska detta band. Det får även mig att vilja tycka illa om bandet. Det är detta eviga tjat från lättmanipulerade småtjejer som gör att folk börjar hata musik de inte borde. Detta beteende har alltid förekommit. Under 90-talet var det grupper som Backstreet boys och Nsync och ännu längre bak i tiden så var det ju Beatles och Elvis. När jag säger till folk att mitt favoritband är Tokio Hotel ser jag vad de tänker om mig. Man kan inte seriöst tycka om den musiken. De fans som faktiskt lyssnar på musik som Tokio Hotel och tidigare nämnda Green Day för just deras musik, de skäller inte ut dig för att du inte hoppar av glädje och nästan grinar varje gång du hör deras namn. De säger okej, nickar och går vidare.

Sen finns det ett annat sorts hat. Det är mot de artister som vad de än gör, får en hit för att de har några duktiga musiker som sitter och skriver allt deras material. Det rä artister som Britney Spears, Darin och Christina Aguilera. Det är sånna artister som du inte, under några omständigheter får gilla. Men det roliga är att de ligger alltid på toplistorna ändå. Så vem köper du musiken som alla "hatar"? Detta är musik som alla kan. Möjligtvis så är det människor som inte bryr sig som slår på närmsta radiokanal och lyssnar på denna musik. Men om de inte bryr sig så köper de väl antagligen inte musik heller. Helt ärligt om jag säger att en låt med Britney Spears är bra, vad kommer hända? Jag tror att det skulle vara roligare att våga ha en blandad musiksmak än att hålla sig till en genré för att du borde, för att det är den musik som ditt "gäng" lyssnar på.

Vi esteter har mer fördomar mot musik än några andra. Vi vet allt om all musik. Tror vi. Men det visar sig ofta att man inte har hört något när det väl kommer till kritan. Jag har ljugit om att jag känner till ett band bättre än vad jag egentligen gör. För ju mer band du känner till, desto fräckare är du. Ju mindre skivor och spelningar bandet har släppt och gör, ja det gör dig ännu coolare. Tyvärr. När man är en riktig estet, inte tonårstjej, brat eller emo, bara såndär cool musikmänniska, då ska man lyssna på sånna artister som lever på snabbnudlar och vägrar sprida sin musik om de får chansen. Jag är glad att jag har vuxit ifrån många av mina fördomar och att jag har fått se ett band växa från en hitsingel i Tyskland till att sälja slut på några minuter i USA. Det är inte många som vågar göra det. Våga ha en egen musiksmak!

Detta var då den uppdaterade versionen av debattartikeln! Jag kände att det var lite fööör mycket TH. Also, det är bra och så, men alla mina arbeten kan inte bara handla om dom :> Jaja.

51
Poppen und Knutschen
Joss :*


ich werde sie besiegen.

Här är mitt svenska arbete. Min debattartikel dvs.

Varför förväntas vi lyssna på en viss musik pga hur vi väljer att se ut och varför ska man hata viss musik?

Jag brukade alltid vara en sån person som följde mallen. Jag lyssnade på det som förväntades av mitt utseende och jag predika högt om hur jag hatade musik som jag faktiskt aldrig lyssnat på. Ja, det är skillnad på att höra och att lyssna. Jag slutade lyssna på band när de blev för populära, alla visste vilka de var och hade en åsikt det. Jag ville ju kunna skryta med alla coola okända band som jag lyssnade på. Att säga att man tyckte "Boulevard off broken dreams" med Green day var bra under 2005 var ju inget unikt. Green day som varit ett hyffsat okänt band för den stora massan, men som hade en stor skara av trogna hardcore fans fick plötsligt en hit som alla gillade. Fjortisband började folk kalla dem. Men vad är ett så kallat fjortisband? Jo, det kommer från att de tjejer som kallas fjortisar förväntas lyssna på den musik som spelas på de komersiella radiosationerna. Till utseendet ska de helst ha blont hår, mycket smink och handla alla sina kläder på samma ställen så att de ser likadana ut. Men en sak som jag har lärt mig nu är att det bara är en stereotyp och att alla tjejer som kan se likadana ut inte är samma personer för det. Nu tänker jag dra min egen historia, för trots att jag lyssnade på den musik som förväntades av mig så fanns det alltid en uppstickare, ett band som höll genom alla mina "Perioder". Det, då realtivt okända rockbandet Tokio Hotel. I Tyskland var de fyra killarna redan ett stort tonårsfenomen när jag hittade dem. Så jag kunde ju lugnt skryta med dem här hemma, men i Tyskland var de lika hatade som älskade och var på allas läppar. Deras skra av trogna fans bestod av högljudda tomårstjejer som irreterade de flesta i sin omgivning, så ser deras fans ut i de flesta länder även nu. och utseendet hos bla sångaren provocerar många och tack vare sitt smink och tillfixade hår var det lätt att kalla honom bög, deras unga ålder gjorde det också lätt för folk att säga att de skulle vara en produkt som inte kunde spela egentligen. Deras motståndare verkar vara minst lika många som de som faktiskt gillar dem. Trots det så har det regnat priser och listettor över dem utan stopp de senaste tre åren.

Men får ett år sen så påverkade ju inte tyskarnas åsikter mig här hemma i Sverige. Nej, då var de ju bara ännu ett coolt, okänt band att skryta med. Jag älskade dem, men trodde nog aldrig att de skulle kunna nå utabför Tysklands gränsermed tanke på att musiken var på tyska och publiken så ung, de var nog bara en trend. Men tillslut började de sälja slut i land som Frankrike, Holland och Belgien. När deras engelska hit "monsoon" gick in som etta på sommartoppen här i Sverige och stannade där började folk här veta vilket detta band var. Det var helt plötsligt planscher i tidningar, veckans hirvarning på ZTV och tillslut även en signering. Fanskaran här bara växte och vid det här laget borde jag ha lagt ner och hittat ett nytt favoritband. Men trots att folk sa att de visste vilka Tokio Hotel var när jag nämnde dem slutade jag inte att prata och lyssna på dom.

Jag förstår om folk blir trötta på just Tokio Hotel fans. De är värre än de flesta. Det är fansen som får alla andra att tycka illa om bandet. För tänk att hela tiden, var du än vänder dig på internet eller i tidningar så är det småtjejer som skriver löjliga inlägg om hur de verkligen älskar Tokio Hotel och sedan sätter tusen hjärtan och utropstecken efter. Det är jobbigt, men om du sedan säger att nej, jag tycker inte att bandet är bra så blir du bombad med tusen inlägg som innehåller för mycket särskrivning och bara massa arga smileys om hur dum i huvudet du är som inte kan älska detta band. Det får även mig att vilja tycka illa om bandet. Det är detta eviga tjat från lättmanipulerade småtjejer som gör att folk börjar hata musik de inte borde. För när jag säger att mitt favoritband är Tokio Hotel ser jag vad folk tänker om mig. Man kan inte seriöst tycka om den musiken. De fans som faktiskt lyssnar på musik som Tokio Hotel och tidigare nämnda Green Day för just deras musik, de skäller inte ut dig för att du inte hoppar av glädje och nästan grinar varje gång du hör deras namn. De säger okej, nickar och går vidare.

Vi esteter har mer fördomar mot musik än några andra. Vi vet allt om all musik. Tror vi. Men det visar sig ofta att man inte har hört något när det väl kommer till kritan. Jag har ljugit om att jag känner till ett band bättre än vad jag egentligen gör. För ju mer band du känner till, desto fräckare är du. Ju mindre skivor och spelningar bandet har släppt och gör, ja det gör dig ännu coolare. Tyvärr. När man är en riktig estet, inte tonårstjej, brat eller emo, bara såndär cool musikmänniska, då ska man lyssna på sånna artister som lever på snabbnudlar och vägrar sprida sin musik om de får chansen. Jag är glad att jag har vuxit ifrån många av mina fördomar och att jag har fått se ett band växa från en hitsingel i Tyskland till att sälja slut på några minuter i USA. Det är inte många som vågar göra det.

Förresten. Jag ska till Dortmund, men inte Paris. Jag känner mig typ. tom. Jag vet inte.

53

Poppen und Knutschen

Joss :*


Wir Sterben niemals aus.

Jag har nyss kollat på slutet av en dokumentär om punken med min Pappa. Det är så himla mycket som är likt då. Also, nu. Det är inte mycket skillnad. Självklart så utvecklas alla stilar både när det gäller kläder och själva musiken. Nya namn och genrér uppstår, men det är inte jättestor skillnad. De drog upp hur hardcore musiken utvecklades, och man kunde lätt se hur dagens emo kom från det. Det var en fröjd att se!
Dessutom snackade de om att världen behöver någon som kommer och "frälsar" oss, så som Nirvana eller kanske Beatles? Någon som får de flesta att tänka "Hmm.. Det kanske är så att jag ska hjälpa till med världens problem". Jag har inte tänkt på det förut. Tror ni att musiken skulle kunna fixa allt? Om det kom ett band som fick folk att lyssna, ett band som sjöng om miljö, politik, förtryck, folks rättigheter. Skulle folk lyssna? Skulle allt förändras mycket fortare? Det är det folk som Al Gore har försökt med genom galor som t.ex live earth. Jag tror inte att just det gjorde jättemycket skillnad. Jag tror att det soundet, eller de texterna som krävs för att få alla oss att lyssna, för ja, det är vi "ungdomar" som har den största makten. Vi kan ta de vuxna om vi vill. Det är därför alla bolag jagar en yngre publik. Sviker vi finns det inte mycket kvar. Vi ska känna oss viktiga, för det är vi, som fan. Men jag tror att det som krävs för att lägga en hel värld vid sina fötter som Elvis, Beatles och The Rolling Stones gjorde inte har kommit än. Kanske kommer det hittas när det är försent. Tyvärr så ändras modet inom allt för snabbt. Även inom musiken. Dessutom finns det så himla många band och genrér nu så att det är svårt att bli så stor, på riktigt, så att alla säger "Jaha!" när man nämner ett band. Väldigt få lyckas. Säg ett band eller artist som blivit lika stor som Elvis eller Beatles? Nej. För mycket kanaler och stilar. Men det är klart att det inte är dåligt. Folk har nu möjligheten att lyssna på the voice om de gillar r n' b eller P3 om de gillar mer alternativ musik. Förr fanns det bara ett utav allt, det var lättare att veta vilka alla var då. Så om du lyckas bli en legend under 2000-talet så är det mer spektakulärt än en legend under 60-talet. Även om många coola kritiker och folk som "kan något om musik" inte kommer erkänna det. Jag undrar om Elvis ens skulle bli signad idag. Tänk det?
Dessutom blir de flesta band som är legender idag hatade under sin tid. Sånna där band som alla har en åsikt om. Antingen hatar du det eller älskar det. Sånna band som provocerar bara genom att synas, de som inte ens behöver spela för att folk ska snacka, sånna band kommer att klara sig. Dessutom bland oss otroligt viktiga ungdomar finns det en grupp som är viktigast av alla. Tjejerna. Tjejerna är så sjukligt lättmanipluerade så det är löjligt. Alla legender hade skrikande tjejer som deras största fans, men när de är försvunna är det mest killar som lyssnar på dom. Haha. Tänk bara. Om tjugo år så är det Tokio Hotel som de coola, tatuerade snubbarna sitter och hyllar i sina coola stolar med sin flashiga studio i bakgrunden. Den dokumentären ska iaf jag se. Och då kan jag ärligt säga att jag var med från början. Jag såg dom växa från inget, till legender. Jag bryr mig inte om att ni inte tror mig, för jag bara känner det på mig. En gammal kompis till mig sa en gång i telefonen att hon trodde de skulle bli världskända. Att de skulle bli ihågkommna. När hon som icke fan sa det, började jag tro på det för första gången. Njut av dom medans de är flickidoler, om några år kommer de coola killarna och tar de ifrån oss tjejer! Så dreggla på. Jag vill ha sex med en kändis, men det är okej.

"irgendwas bleibt, ein bisschen von mir ich bin mir ganz sicher es bleibt fast von dir, für immer."

Poppen und Knutschen
Joss :*

image11

time's been replaced by a countdown?

Rubriken på inlägget. Den meningen har jag använt många gånger. Jag började använda den efter att jag och Johanna hade varit ute med reklamen en gång. Sen spred det sig som en löpeld. Trendsättaren här då va!
Haha. Nej men anledningen till att jag drar upp det är att det idag är 55 dagar kvar till Dortmund. Jag börjar alltid räkna 55 dagar innan. Även om det faktiskt inte är säkert att jag ska dit. Jag hoppas att det blir så, jag vill och det lutar nog åt det. Jag rä grym på att övertala. Haha. Jag vill ju bevisa att jag klarar mig. Jag lovar, tyskan kommer flöda och franska skillzZen ska övas upp inför Paris. Ni kommer bli bländade av min kunskap. Haha. Jag tror inte det kanske. Eftersom jag är rädd för att prata tyska (tänk om jag säger fel) och franska kan jag verkligen NOLL. Väldigt värdelöst språk måste jag säga. Det låter snobbigt. Snobbigts om fan. Kärlekens språk my ass. Men ni ska bara veta vad jag längtar till sommaren! Jag har aldrig varit en sommar människa utan gillar mer när man känner hur det blir varmt ute. Våren, som nu. Jag blir bara så sjukt glad och låter vädret påverka mig jättemycket. Jag kan sitta på bussen med musik i öronen och när solen liksom sticker tills ådär så får jag världens flin på läpparna. Jag vet inte varför, men det känns så sjukt bra! Det kan vara en anledning till att jag inte har fixat till mitt hår på hela veckan. Jag gillar att gå den väldigt korta vägen från bussen till skolan och känna att det blåser en varm vind genom (lös)håret. Nej. Sommaren kom fort! Jag kan knappt vänta efter att få springa omkring skabbig på en gräsplätt någonstans i Dortmund med folk som betyder mycket för mig. Att langa sunk kan få dig att må bra också.

55 (i hope)
Poppen und Knutschen
Joss :*

love is not a victorymarch

Jag borde sluta med detta nu. Tänk om man bara kunde trycka på en knapp. Två år. Jag har gillat dom, men det är dagar som dom här som får mig att vilja ta tillbaka en del utav dom. Sommaren får gärna komma nu. Kom snabbt. Jag behöver något annat än vardagen. Jag hatar vardagen. Veckans höjdpunkt är att få reda på vem som åker ut i top model. Jag ska härifrån. Jag lovar. Detta är inte hemma för mig, det är bara ett ställde där jag växte upp. Jag vill se alla städer och jag vill leta efter dig. Haha. Jag ville se Håkan. Jag var på idol och det ångrar jag nu. Vad var meningen? Det ända jag fick ut utav det var lite sämre självförtroende, men ändå kan jag inte vänta tills på Fredag då jag får ställa mig vid micken igen under 90 minuter på veckans ensemblelektion. Jag har inte slutat sjunga hela tiden, det går inte. Ni får operera mig i halsen för att jag ska sluta. haha. Skämt å sido. Jag kommer aldrig kunna beskriva känslan iaf. Jag tror, eller vill hoppas att alla människor hittar den känslan i något. Vad som helst. Jag är glad att jag har den, det är min lilla gnista. Det jag insåg med idol också är att det inte är så lätt som jag har fått det att tro. Jag hara lltid tänkt att jag ska klara det, men nu inser jag att jag måste, verkligen måste kämpa med varenda fiber i hela min kropp. Och för den känslan kämpar jag tills det inte finns luft kvar i min kropp. Ni ska få se. När jag står där och blir intervjuad kan jag säga "Jo, jag sökte idol, kom inte vidare, men det gick ju bra ändå". Vänta bara. Det kommer. Jag ska bara ta mig upp igen. Jag tror att Fredag kan bota mig. Ni tar mig aldrig ifrån mikrofonen, scenen, det jag lever för.

"Jag vill att folk ska prata om mig"
- Bill Kaulitz

image9

My gift is my song.

Så jag har sökt idol nu och kom inte vidare. Jag grät inte eller så och det känns helt okej. Jag skriver här för jag vill inte ha en massa kommentarer att behöva svara på på min bilddagbok sen. Bra att man inte kan svara här. Haha. Jag tänker helt enkelt förklara allt nu! Jo. jag kom in, det satt två pers där, jag sjöng, sen sa dom bara att jag inte skulle få träffa juryn. Så var det med det. Det sämsta är att jag faktiskt tyckte att det gick rätt bra och att dom sen sa nej. nu känner jag mig dålig och är typ lite rädd för att sjunga. Men helt ärligt. Jag tänker inte ge upp. Aldrig, jag har ingen plan B som jag sa sist. Men allt går åt jskldgödfgsdf för mig. haha! Jag vet att jag kan sjunga, ni kan tycka det låter stöddigt and shit, men det kan jag och jag är dessutom bra på scen. Jaja. Jag förstår iof att man inte kan prestera sitt bästa när man inte har ett band med sig eller nått. Det blir inte samma grej då. Det ultimata, som jag helst vill göra är att spela i band. Jag får helt enkelt ta och skita i min rädsla nurå. Kajsa? Ska vi bilda band? Du growlar, jag sjunger?
Detta kommer nog påverka mig ett tag. Kanske iaf. Men tro inte en sekund att jag ger upp. Man får ta många bakslag. Det tror jag TH gjorde också innan det gick som det gick.
Jag är bara sjukligt tacksam för att jag hade min Vanity Fair med mig dit. Jag satt och läste den på vägen hem (jag hade inte kommit längre än att bara stirra på bilderna innan. haha). Bill Kaulitz. Jag.. Jag.. Jag önskar jag kunde skriva jag älskar dig. Men okej. Jag älskar dig för det du är i media. Jag älskar illusionen av dig. Han säger allt jag tänker. Saker som jag faktiskt snackade med min Pappa om i Torsdags, saker som jag säger hela tiden och åsikter som jag alltid haft. Jag får leva genom honom just nu, för det känns helt ärligt lite som att han är min manliga motsvarighet och för det skrämmer han mig. Mycket. Det var seriöst något utav det bästa jag har läst. Om någon säger att han inte förtjänar det så.. så.. Jag vet inte. Men jag önskar bara att den intervjun var obligatorisk att läsa i alla Sveriges skolor. På idolpappret stog det att man skulle skriva en kändis som man jämförde sig själv med, jag skrev Bill Kaulitz. Jag tror aldrig att det har varit mer sant än nu. Jag älskar dig för det du gör. Och det kan jag lugnt skriva, för jag menar det, jag menar det med hela kroppen, med allt jag är. Jag är glad att jag hittade honom, även om han kanske aldrig hittar mig.

Poppen und Knutschen
Joss :*

Leave it all behind you now.

Okej. Jag har faktiskt inte bloggat sen konserten blev inställd. Det var ju en nedräkningsblogg och att logga in här och få se att när jag skrev sist så var det faktiskt så att konserten SKULLE bli av. Eller den var inte officiellt inställd iaf, även om Bill var sjuk. So much for lunginflammation. Nu har ju konserten blivit helt inställd och jag blev besviken på Tokio Hotel, bandet för första gången i mitt liv skulle jag tro. Jag trodde inte det om dom. Sen kom jag på att dom nog inte hade så himla mycket att göra med själva beslutet. De säger att de får bestämma jättemycket, men när det kommer till spelningar och mycket annat tror jag faktiskt inte att det är så. De är ju en del av den otroligt komerisiella musikindustrin och faktiskt en utav de "produkter" som säljer bäst just nu. Att tyskarna är stolta över att de äntligen lyckats få fram nått som funkar utanför landets gränser gör nog att de pushas ännu mer. Tyskarna vill se Tokio Hotel bli legender. Det hoppas jag dom blir också. Men det är löjligt hur lätt jag kan "förlåta" bara genom att se en intervju med dom. Epic fail som David skulle ha sagt. Att jag förlåter dom ännu mer pga av att Dortmund konserten har fått ett nytt datum och jag förmodligen kommer vara där (med tanke på att jag faktiskt har en biljett hemma i lådan), gjorde det lätt för mig att nästan glömma allt. Jag har ju redan åkt till Tyskalnd flera gånger för att se dem, det är inget konstigt för mig. Men vi i Sverige hade ett datum. Länge. Men nu är det nästan som att 3:e april bara var en liten sneakpeak. Also, lockbete på vad som kanske kommer hända. Nu vet jag inte ens om de kommer komma hit. Någon gång. Jag är fortfarande besviken över att de tar USA före oss i norden, men försöker se det ur skivindustrin och bandets perspektiv. Att bli stora i USA är fräckare än att vara stora i Norden. Jag undrar om de verkligen vet hur mycket de upprör.

imorgon är det idol för mig. Jag har alltid sagt att om jag ska söka idol ska jag aldrig göra det på skoj, utan satsa allt, detta är ingen lek. Men ju mer timmarna närmar sig så undrar jag om jag faktiskt har det som krävs. Om jag har "det". Jag har alltid kunnat få applåder, beröm och respekt när jag stått på scen. Det är just då jag får dom som mest, men nu undrar jag. Det är så sjukligt många som kommer dit. Jag känner flera stycken av dom. Jag ska kämpa som fan och göra mitt bästa, men jag är rädd. Om inte detta funkar så tänker jag inte ge upp iallafall. idol är inte det ända sättet. Om detta inte funkar måste jag ta tag i min rädlsa. Rädslan att fråga folk om de vill spela med mig. Just när det kommer till musik är jag känslig för ett nej. Kanske beror det på att jag inte vill få kritik för det ända som jag faktiskt är riktigt bra på. Stå på scen also. Men om detta inte funkar så måste jag börja fråga. För igår satt jag och pratade med Pappa om "Vad jag ska göra efter gymnasiet" han tror inte på mig när jag inte har en plan B. jag ska inte behöva en plan B. Jag har ingen plan B och jag vet inte om jag någonsin kommer skaffa en. Om inte detta funkar. Då får jag jobba som fan, men är det något som jag är beredd att offra nästan allt för så är det detta.

Poppen und Knutschen
Joss :*

RSS 2.0